Sanatate Trucuri

Avantaje si dezavantaje ale homeopatiei

Homeopatia are un mare avantaj asupra altor forme de terapie si tratament. Datorita faptului ca remediul indicat este ales pe baza simptomelor resimtite de pacient, poate fi tratata aproape orice conditie sau boala, indiferent daca este stabilit un diagnostic exact al acesteia sau nu. In medicina alopata, chiar si cu utilizarea celor mai moderne metode de examinare nu pot fi gasite uneori cauzele bolilor, iar fara un diagnostic exact afectiunea nu poate fi tratata. Un astfel de neajuns nu se poate intampla in medicina homeopata. In acest caz alegerea unui remediu se face pe baza strict pe baza simptomelor, poate fi gasit tratament pentru fiecare pacient, deoarece chiar si o boala care nu este diagnosticata exact prezinta unele simptome. Odata ales cu grija acest remediu, starea pacientului se va imbunatati cu siguranta.

Un alt avantaj al homeopatiei este cel ca tratamentul este cu adevarat sigur. Remediile recomandate pot fi preparate intr-o concentratie redusa incat sa fie absolut sigure, fara efecte secundare chiar si pentru constitutia fragila a unui copil. Tratamentul este usor administrabil chiar si in cazul copiilor, care de multe ori sunt greu de convins sa accepte un tratament sau o medicatie; remediile homeopate au si avantajul de a fi mult mai putin costisitoare decat medicamentele si tratamentele prescrise de medicina alopata.

Dezavantajele homeopatiei sunt foarte putine pentru pacient, pot fi considerate mai mari dezavantajele pentru cel ce practica homeopatia. Dupa cum spune si doamna Doctor Firuti, renumita in acest domeniu, metoda homeopatiei necesita mult timp si dedicare din partea practicianului. Nu este deloc usor sa alegi un remediu, sa recomanzi un tratament dintre miile de solutii posibile. Este necesar mult talent si timp petrecut studiind cazuri mai complicate pentru a putea recomanda un remediu pentru fiecare pacient in parte. Mai ales in bolile cronice este necesar mult timp pentru ca remediul sa isi faca efectul. In cazul acestor afectiuni chiar si medicina alopata are uneori putin de oferit. Cu ajutorul unei combinatii de remedii homeopatice si alte metode naturale, vindecarea si ameliorarea simptomelor va avea efect in masura in care va permite si organismul, chiar daca uneori poate dura chiar si ani.

Printre beneficiile homeopatiei se mai numara tratamentul non-invaziv, nu sunt cunoscute efecte secundare negative datorita concentratiei reduse a remediilor – comparata cu concentratia medicamentelor traditionale, poate preveni in unele cazuri interventiile chirurgicale, ajuta in recuperarea post-operatorie si poate chiar sa ajute pacientii, tratandu-i chiar inainte de confirmarea diagnosticului.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Taranu Lavinia spune:

    Eu am descoperit doar avantaje in homeopatie, de altfel, recomand cu incredere doctorul Firuti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *