general Trucuri

Aromele si parfumurile

Cei mai multi dintre noi folosim o aroma mult timp, incat ajunge sa ne caracterizeze si sa exprime parte din personalitatea noastra, dar ceea ce nu stim este ca nici o aroma nu se aseamana cu alta si nici un parfum nu miroase la fel pe doua persoane, chiar daca compozitia si denumirea este aceeasi.

Diferenta dintre o aroma si un parfum

parfum

Se spune ca se numesc arome acele extracte naturale si pure din uleiurile de flori sau alte compozitii de origine vegetala, care nu sunt procesate chimic. Cele mai bune arome sunt cele pure, precum uleiul de cocos, uleiul de trandafir sau cel de vanilie. Aromele absolute sunt cele care au in compozitia lor mici concentratii de ulei vegetal, si care nu persista in decursul orelor.

Parfumurile contin un procent mult mai mare de ulei de parfum, de obicei intre 15-30%, dar care se amesteca cu alcool. Pentru ca au un continut ridicat de ulei de parfum, acestea sunt mult mai scumpe. Dar nu trebuie sa uiti principiul ca nu cantitatea conteaza, ci calitatea, asa ca oricand poti sa optezi pentru achizitionarea unui parfum de calitate, care sa dureze si pana la 24 ore pe pielea ta.

Pentru un parfum bun, poti oricand sa alegi o combinatie placuta, una aromatica, care sa iti transmita romantism si pasiune, sau una care sa te invigoreze, incat poti oricand sa faci o combinatie placuta incepand cu aromele fresh, de citrice, aromate, florale, condimentate sau de esente lemnoase.

La alegerea unui parfum ia in considerare tipul de piele, pentru ca aceasta poate fi uscata, grasa sau mixta. Un parfum va persista mai mult pe tine decat o apa de toaleta, pentru ca va dura mai mult si te vei simti in siguranta, pentru ca in ciuda aspectelor, un parfum poate emana si siguranta.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *