general

Anorexia schimba viata

Cu un model ales in viata multe dintre tinere, adolescente incearca sa copieze viata unor personaje pe care si le-au stabilit a fi telul lor in viata. Falsa impresie ca asta va aduce o bucurie in viata este foarte usor sa cazi in capcana anorexiei. Sunt cazuri celebre a celor care au ajuns in punctul de suferi  din aceasta cauza.

Cu o parte medicala care include un factor atat psiholigic cat si de natura alimentara anorexia este boala care o data ce te stapaneste te opreste din ratiunea de a trai sanatos; iti distorsioneaza practic realitatea in a te face sa crezi ca orice mananci te va ingrasa, va aduce un aspect neplacut al fizicului. Si cu aceasta idee persistenta se ajunge in punctul in care a slabi este ireversibil si socant.

Cu cazuri de modele care s-au stins din viata in lupta lor cu anorexia la varste foarte fragede un semnal de alarma s-a tras inca de la cazul frantuzoaicei Isabel Caro care a adus o mai mare mediatizare decat alte cazuri. Insa intr-un plan al concretului tinerele continua sa creada ca a arata ca Bianca Dragusanu este telul lor.

In plan psihologic este necesar sprijinul total oferit dn partea familiei in primul rand si al prietenilro in al doilea rand. Am putea plasa totul in justificarea psihicului labil. Te-ai intrebat de ce unele tinere au un astfel de standard insa altele nu? Departe de a fi vorba de educatie caci nici un parinte nu isi doreste asa ceva pentru copilul sau este vorba de a fi sau nu usor influentabil. Si cum a incepe sa crezi ca a fi slab este ceva normal, din ce in ce mai slab se necesita un echilibru in gandire.

Anorexia schimba viata mai mult decat din punct de vedere medical, ci si emotional. O complexitate a cazului care macina de la figurat la propriu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *