Blog general

Alcoolul si insomnia

Cel putin o data in viata fiecare persoana adulta a trecut printr-o betie, prin experienta de a fi ametit. Totul in jurul tau se roteste si daca crezi ca a dormi este solutia exact contrariul se intampla. Si chiar daca nu este vorba de betie la o treapta inalta este vorba de un efect negativ asupra somnului. Un studiu in acest sens arata ce se intampla in mod exact.

London Sleep Center sustine ca daca inainte de orele de somn se consuma alcool asta va afecta dispozitia unui somn odihnitor. Mai mult decat atat, cand este vorba de un consum regulat insomnia se intaleaza incet dar sigur. Efectele negative, desigur dincolo de problema alcoolului care poate deveni un viciu in viata ta, vizeaza si modul in care incerci sa te odihnesti in timpul noptii.

Sforaitul. O prima problema pentru cei care consuma alcool. Afecteaza pe toata lumea din categoria de consumatori de alcool, de la cei care nu se confruntau cu o astfel de problema pana la cei care deja sforaiau in timpul noptii. Mai grav este pentru cei din a doua categorie caci se accentueaza efectul si mai cu seama acestia pot ajunge la apnee. Practic momentele de scurta durata in care se opreste respiratia.

Este clar si faptul ca nu vei avea parte de vise, de un somn profund. Asta pentru ca in cadrul studiului se demonstreaza corelatia dintre consumul de alcool inainte de culcare si somnul. Astfel ca efectul acestuia pentru organism vizeaza o reducere a timpului in care visezi, acea miscare rapida a ochiului, o perioada din timpul somnului „responsabila” cu producerea viselor.

Un prim sfat ar fi sa renunti la acest obicei. Cand insa se intampla indicat ar fi sa astepti cateva ore pana cand o parte din alcool se elibereaza din organism.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *