Tehnologie

Alarma care se opreste doar atunci cand te asezi pe ea

Trezitul de dimineata este cel mai greu lucru din viata noastra, insa putem adormi inapoi foarte repede din moment ce ne rostogolim in pat si apasam butonul de „amanare” sau „stop” al alarmei. Insa, o noua alarma noua si inovativa si, posibil cea mai enervanta din lume, promite utilizatorilor sa ii ajute sa se trezeasca de dimineata, la momentul potrivit. Ruggie este o spuma moale cu memorie, fiind un „covor inteligent”, sensibil la presiune, avand integrat un ceas cu alarma care se va opri doar atunci cand detecteaza o presiune asupra lui.

Covorul inteligent

Dispozitivul este conceput pentru a incuraja utilizatorii sa iasa de sub patura si sa se ridice cat mai repede din pat, ajutandu-i sa se trezeasca mult mai usor decat o alarma obisnuita a telefonului. De asemenea, Ruggie are si unele citate motivationale si „sunete amuzante” care pot fi jucate pentru a ajuta utilizatorii sa isi inceapa ziua de dimineata devreme. Winson Tam, creatorul dispozitivului Ruggie, sustine ca i-a venit aceasta idee din cauza faptului ca se lupta foarte mult pentru a se trezi de dimineata. Acesta a declarat urmatoarele: „butonul de <amanare> este cel mai mare dusman al nostru de dimineata. Nimic nu e mai confortabil decat o amanare de 5 minute, timp in care sa mai atipim putin in patul nostru in fiecare dimineata. Insa, acest lucru inseamna intarziere, graba la iesirea din casa, blocaje in trafic si pierderea timpului pretios de dimineata”.

Inventatorul Tam, din Vancouver, Canada, incearca sa isi creasca fondurile pentru a realiza un produs comercial al prototipului sau. Covoul inteligent este creat pentru a fi asezat pe podea, langa pat, avand un display cu LED sub material. Ruggie poate fi controlat cu ajutorul unui set de butoane ascunse, care pot fi accesate pe partea de dedesupt a presului. De asemenea, covorul va canta un numar de alarme, inclusiv sunetul pasarilor, zgomotul clopotelor sau apa unui izvor de munte care curge. In plus, Tam, este de parere ca acest covor inteligent ar putea ajunge sa fie vandut la suma de 99 dolarri, insa pe Kickstarter este oferit la pretul de 59 dolari.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *