Blog

Ai fi curios sa afli cat timp mai ai de trait?

Media de viata a scazut si desi unii pun acest fapt pe seama destinului tine de stilul de viata al fiecarei persoane in parte. De la grija pentru alimentatie si pana la orice obicei care in timp ar putea sa iti scurteze viata curiozitatea unora poate fi de acum o chestiune de test.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un test de sange ar putea sa scoata la iveala acea amprenta chimica care va determina media de viata. Inca de la nastere acest test poate fi facut si desi suna intr-o oarecare masura putin macabru este ceea ce va tine la distanta posibile boli la care o persoana este expusa. De la boli de inima la cele osoase acestea pot fi tratate din timp, prevenite.

Desigur ca si gena mostenita de la ambii parinti isi spune cuvantul nu in toate cazurile se intampla ca un membru al familiei sa se imbolnaveasca si acea boala sa fie in legatura cu un istoric al familiei, al genelor. Rezulta clar ca testul de sange ce devine relevant pentru media de viata a unei persoane este o descoperire ce va dezvolta multe domenii in medicina. Asa cum se spera se va face corelatie cu motivele pentru care imbatranim.

Din pura curiozitate sau nu, din nevoie sau cu gandul de a fi precaut cel putin pentru un copil lucrurile sunt de natura sa mareasca speranta de viata. Nu vom sti insa cum inevitabilul se produce, nu vom putea sti cat timp vom trai insa putem sti cum sa imbunatatim viata, stilul si nivelul de trai din punct de vedere al sanatatii. Cu acest nou test de sange vom putea fi cu un pas inaintea bolilor, vom putea sa ne pregatim si psihic pentru diversele boli pe care le putem dezvolta de-a lungul vietii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *