Sanatate

Afla cum sa alegi cel mai bun pepene!

pepene-rosu-In plina vara pofta de dulce se rezolva cu mult mai usor decat alta data. Poti oricand sa alegi un pepene rosu pe care sa il savurezi total. Acesta nu numai ca iti rezolva pofta de dulce insa te si hidrateaza caci are in compozitia sa 90% apa. Pepenele rosu este cel care te incanta si care sa fie ales nu necesita prea mult efort; asta daca stii pe ce sa contezi.

Ca sa recunosti un pepene rosu copt de unul mai putin facut nu trebuie decat sa apelezi la cateva trucuri desi babesti fiind cele care te ajuta fara doar si poate. Nu asculta ce spune unul sau altul caci orice comerciant isi doreste sa isi vanda marfa pana la urma. Asa ca incepe prin a-l cantari. Nu din ochi si poate nici macar pe cantar si intr-o estimare cu „fratii” sai; doi pepeni de aceeasi marime, aproximativ, vor avea diferente in greutate astfel ca pentru a nimeri pe cel copt si bun de consum nu te sfii sa il alegi pe cel cu cea mai mare greutate.

Un alt truc din aceeasi lista tine de pata galbena a unui pepene rosu. Suna hilar si poate fara sens insa concret se pare ca pepenele rosu este de fapt mai colorat. Acesta are o pata galbena exact in locul in care pepenele a stat lipit de sol si in timp pana la culegere. Aceasta pata de cele mai multe ori iti poate indica in ce masura un pepene este sau nu copt suficient caci pentru cei numai bun de consum pata cu pricina va fi usor mai cremoasa si este si vizibil o diferenta.

Nu in cele din urma ai putea sa alegi acel pepene ce  o data lovit cu degetul suna a gol. Acesta este un alt semn clar a ceea ce trebuie sa alegi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *