general

Afla ce te poate deprima

Depp-Riddler1.Daca oamenii sunt informati gresiti asupra unui subiect, aratandu-le dovezi sa demonstrezi contrariul, ii vei determina sa creada mai tare in punctul lor de vedere.

Uitati de logica sau motive, deoarece creierul crede ce crede, indiferent de adevaruri. Pentru a testa aceasta teorie Brendan Nyhan, profesorul asociat al guvernului de la Dartmouth, a realizat o serie de studii pentru a vedea daca faptele conteaza sau nu pentru alegatorii americani.

Unul dintre lucrurile pe care le-a descoperit este ca, oamenii care spun ca economia este o problema importanta pentru ei, si care nu sunt de acord cu inregistrarile economice ale lui Obama, le-au fost aratat un grafic cu ocuparea fortelor de munca din anul curent, o linie ce crestea, adaugand pana la un milion de locuri de munca. Acestia au fost intrebati daca numarul de oameni angajati a urcat, a coborat sau a ramas la fel. Multi oameni, desi aveau graficul in fata, sustineau ca rata de angajare a scazut.

2.Resuscitarea Cardiopulmonara nu a avut niciodata succes

In ciuda lucrurilor pe care le vedem la TV, lucrul medial favorit nu este asa de efectiv pe cum am crezut. Studiile au aratat ca doar 2% din pacientii adulti ce au cazut pe strada si au primit resuscitarea cardiopulmonara s-au recuperat, si doar 18% din senorii care au primit acelasi tip de resuscitare la spital, au supravietuit pentru a fi trimisi acasa.

3.In China, rata de casatorie scade semnificativ pentru femeile care au 30 de ani sau mai mult.

Si devine mai grav, potrivit unui candidat la master din universitatea Ohio State PhD, Yue Qian, femeile ce au peste 30 de ani cu un invatamant universitar, au rata de casatorie mai scazuta decat barbatii mai putin educati care au aceasi varsta si nu au educatie de liceu.

4.Nu mai exista decat 30 de leoparzi amur in lume.

De asemeni mai sunt 35 de rinoceri javani, 880 de gorile de munte si mai putin de 400 de tigri sumatrani.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.