Business

Afla care sunt femeile din lumea IT

Lumea IT este o lume destul de exclusivista, iar de preferat sunt barbatii in acest mediu. Lumea IT este una care e destul de activa si este ramura de activitate care se dezvolta cel mai rapid in ziua de astazi. Chiar si asa femeile nu sunt la fel de prezente in aceasta industrie. Majoritatea celor care activeaza in IT sunt barbati.

Chiar daca nu sunt multe, femeile care au ajuns in sa activeze in lumea IT posed positii destul de inalte.

Amy Hood, CFO, Microsoft

Amy Hood a inceput sa ocupe functia de CFO inca din anul trecut din luna mai. Pozitia ocupata de Hood este una care ii aduce un venit de 7.5 milioane de dolari in fiecare an. Inainte de a ajunge pe aceasta pozitie Amy Hood a lucra in echipa de business care se ocupa cu achizitii. In aceasta lista includem Skype si Yammer. Hood este in cadrul Microsoft din anul 2002.

Renee James, Presedinte, Intel

Renee James a devenit presedintele companiei Intel in luna mai a anului 2013. Acest lucru a facut-o una din cele mai puternice femei din instrustria tehnologiei.

Ca sa va faceti o idee in legatura cu averea lui James, aceasta a fost compensata in anul 2012 cu o mai bine de 15 milioane de dolari. Asta se intampla inainte de a deveni presedinte. Avand in vedere ca presedintele de la anul trecut din cadrul Intel avea un castig de 19 milioane de dolari, ne putem astepta ca Renee James sa aiba un venit de cel putin 20 de milioane de dolari pe an.

Susan Wojcicki, CEO, Youtube

Susan Wojcicki a inceput sa ocupe functia de CEO in cadrul Youtube dupa ce a lucrat in SVP advertising pentru cei de la Google.

Wojcicki a fost cel de-al 16 angajat Google. Aceasta s-a alaturat companiei inca de la inceputuri cand fondatorii Sergey Brin si Larry Page care au inchiriat un garaj din Menlo Park pentru 1,700 de dolari. Loc ce a servit drept primul birou Google.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *