Blog

Afla care sunt efectele incalzirii globale

Global warming
Global warming

Incalzirea globala este un fenomen prin care se inregistreaza o crestere a temperaturii medii la nivelul atmosferei Pamantului. Inca din anul 1900, temperatura pamantului a fost intr-o continua crestere. Aceasta a crescut in medie cu 0.8 grade Celsius in fiecare an. Efectele incalzirii globale sunt numeroase si nu tin doar de mediul incojurator.

Razboaie

Un exemplu in acest caz este genocidul realizat in regiunea Darfur a Sudanului sau in Razboiul Somalian. Acestea au fost provocate datorita faptului ca locuitorii nu au mai avut resursenaturale din care sa poata trai, climatul schimbadu-se.

Secete

Un climat mai cald duce intr-un final la diminuarea surselor de apa, fie ca e vorba de apa potabila sau apa folosita in cresterea plantatiilor. Agricultura este o ramura a industriei care are foarte multe de suferit de pe baza incalzirii globale. Se estimeaza ca pana in anul 2020, 66% din perioada unui an va fi lipsita de precipitaii de orice fel in Africa. Fapt ce ar duce la reducerea cu pana la 50% a productiei in agricultura doar pe continentul african.

Furtuni

Inalzirea globala a ajuns sa intensifice puterea furtunilor care ajuns sa loveasca omenirea. Temperaturile ridicate si apele mai calde ale oceanelor ajung sa alimenteze furtuni nemaivazute pana acum. In ultima perioada s-a inregistrat un numar in crestere de uragane si furtuni deosebit de periculoase.

Disparitia animalelor

Schimbarea climatului duce la modificarea habitatului pentru anumite specii de animale. Unele dintre acestea ajung sa se acomodeze cu noile conditii altele ajung sa nu supravietuiasca. Fapt ce duce incet incet la disparitia unor specii si asa rare de animale.

Cresterea nivelului apelor

Temperaturile ridicate duc la topirea calotei de gheata. Bucati mari de gheata de la poli sunt topide si ajung sa creasca nivelul apelor la nivel mondial. Acest lucru ajunge sa puna in pericol locatiile de pe coasta din jurul lumii. Oamenii de stiint estimeaza ca pana in anul 2100 nivelul apei va creste cu aproximativ 7 metri.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *