general

Aeroporturi periculoase din intreaga lume

Conform spuselor multor piloti, aterizarea si decolarea sunt cele mai periculoase manevre pe care le poti efectua in cadrul unui zbor. Desigur ca unele conditii sunt mai dificile decat altele dar cand vine vorba de aeroporturi care sunt plasate pe margini de munti pe plaje aglomerate sau chiar pe drumuri publice situatia se complica mult mai mult.

Qamdo Bamda Airport

Airport-RunwayAcest aeroport este declarat ca fiind cel mai inalt aeroport din lume, acesta se afla situat la o altitudine de 4600 de metri. Chiar daca aeroportul are o pista lunga de 3.5 mile este unul din cele mai periculoase aeroporturi din lume.

Poate ca lungimea sa pare exagerata dar la acea altitudine se poate dovedi a fi de neajuns. In mod normal viteza cu care se apropie un avion de pista este de 240 de km/h si pentru a opri are nevoie de 1.5 kilometri. La acea inaltime distanta de oprire este mult mai mare. Pot fi necesari chiar si 4-5 kilometri pentru a oprie de aceea o pista mai lunga este binevenita.

Gustaf III Airport

Gustaf-III-airport1Aeroportul mic numit Gustaf III, din Caraibe este unul din cele mai periculoase. Pentru a putea ateriza pilotii trebuie sa se apropie foarte mult de dealurile ce incojoara pista de aterizare. Exista un culoare foarte ingust in care pilotii trebuie sa se incadreze pentru a putea ateriza in siguranta.

Tenzing-Hillary Airport

 plane-at-tenzing-hillary-airport-luklaAeroportul Lukla, cum era numit initial, a fost redenumit in Tenzing Hillary Airport pentru a onora primii oameni care au escaladat muntele everes. Acesta este foarte persiculose doearece la altitudinea la care se alfa vanturile sunt o adevarata problema. Ca si cum nu ar fi de ajuns la sfarsitul pistei este o prapastie de 700 de metri. Orice ratare de aterizare se poate inchia tragic.

Asadar data viitoare cand te vei urca intr-un avion si crezi ca decolarea sau aterizarea a fost una complicata, gandeste-te ca emotiile si pericolul pot fi mult mai mari.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *