Blog

Acreditari

Se stie de ceva timp ca, nu mai prea facem ce vrem noi, de capul nostru in tara asta. Uncle Sam ne place si el, iar si noi trebuie sa ne supunem
unor standarde. Incepem de exemplu cu standardele in constructii, care tare imi e teama ca nu se respecta la majoritatea blocurilor noi de locuinte. Pana la urma daca produci tigla, caramida, tevi, sarma, lapte, branza, carne, s.a.m.d trebuie sa te supui unor normative preluate din legislatia europeana.

Discutam despre agricultura romaneasca, despre industria noastra, pentru care parintii nostri au rabdat foame ca sa fie construita. Agricultura e intr-o situatie jalnica. Educatia la fel. De ce? Pentru ca in educatie nu poti sa mergi sa faci o acreditare iso (mai multe despre acreditare iso 9001 aici). Daca vrei sa pui ceva pe picioare in tara asta, trebuie sa apelezi la filme de consultanta, care sa te indrume de exemplu cum sa faci rost de o acreditare iso 22000 daca vrei sa depozitezi lapte si sa il vinzi la un pret mai ridicat procesator. Sau chiar sa il procesezi tu? E imposibil sa faci asa ceva si in final trebuie sa te multumesti cu pretul oferit.

La romani problema centrala e coruptia si educatia. Coruptia pentru ca daca vrei sa accesezi fonduri europene, trebuie sa ai un anumit background in spate si anumiti prieteni care sa iti urce mai sus dosarul in teancul deja existent si educatia, pentru ca romanul nu are habar cum se face un CV corect, daramite un proiect pentru fonduri europene?

In general, datorita faptului ca suntem in UE, avem atat avantaje cat si dezavantaje. Dupa cum spuneam acreditarile, firmele de consultanta ar trebui sa fie ceva normal din viata oamenilor de biznis. Daca vrei sa produci pentru Uniunea Europeana, sa faci bani din export trebuie sa le respecti normele.

Din pacate romanii nu stiu prea multe despre audit, acreditare, fonduri europene, firme de consultanta. Asa suntem noi…

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *