Servicii Stiri Trucuri

5 modalitati inedite de a folosi un scanner

Scannerele personale sunt un instrument grozav pentru oricine detine un computer. Acesta poate fi folosit in multe alte scopuri decat doar acela de a face copii digitale. Acest ghid va expune cateva avantaje ale acestor periferice pe care nu foarte multe persoane le iau in considerare.

  1. Scannerele pot fi folosite pe post de copiatoare

Folosirea unui scanner pe post de xerox este la fel de usoara ca printarea unei pagini. Plaseaza documentul ce va fi copiat in scanner, scaneaza-l si salveaza-l in calculator. Apoi, deschide-l si trimite-l la imprimat.

  1. Foloseste un scanner pentru a crea un fisier PDF

Orice document scanat poate fi salvat in format PDF cu ajutorul programului potrivit. Cele mai multe produse au un pachet pentru instalarea acestuia; un program propriu scannerului iti permite sa salvezi imaginile in format PDF. Din moment ce acest tip de documente este cel mai des intalnit in mailuri, abilitatea de a-l crea este o unealta valoroasa pentru detinatorii de computere.

  1. Recunoasterea optica a caracterelor (OCR)

Recunoasterea optica a caracterelor este un proces prin care programul citeste o imagine scanata ce contine text si o converteste intr-un text digital ce poate fi editat cu Word. Avantajele acestui proces este abilitatea de a converti un text mare fara a fi nevoie sa il tastezi cuvant cu cuvant. Diferite tipuri de programe OCR ofera diferite rezultate cu privire la acuratetea conversiei caracterelor.

  1. Creeaza un album foto

Fotografiile vechi se pot sterge, pot suferi stricaciuni fizice sau se pot pierde. Crearea unei copii digitale a fotografiilor vechi este un alt avantaj al unui scanner. Ani de amintiri pot fi scanati si depozitati in format digital, eliminand astfel orice posibilitate ca acestea sa se piarda. O copie digitala face pozele mai usor de depozitat, de mutat si de protejat. Tot ceea ce mai ai nevoie acum este o memorie USB pe care sa le pastrezi in siguranta.

  1. Scaneaza si retuseaza fotografiile

Atunci cand pozele veci si-au pierdut culoarea, le poti repara cu ajutorul unui scanner si a unui program de editare foto. Zgarieturile, imperfectiunile, decolorarea si îngalbenirea sunt doar cateva dintre defectele ce pot fi reparate cu ajutorul unui program de editare. Scaneaza poza ce trebuie retusata, aplica programul si reprinteaza fotografia pe o coala speciala de calitate inalta pentru a restaura calitatea acesteia.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.